Forslag til lokalplanen for Søtorvet er klart

Hvad synes du om forslaget til en ny bydel på Søtorvet? Du kan komme med kommentarer fra 3. april og 8 uger frem.

Indgang til dagligvarebutik på Søtorvet Byrådet ønsker at fortætte bymidten, og målet for området ved Søtorvet er en ny bydel med blandt andet boliger, caféer og dagligvarebutik. Derfor har vi sammen med områdets grundejer, AP Pension udarbejdet et projekt til en hel ny bydel.

En ny bydel på Søtorvet kræver en ny lokalplan, som du kan komme med kommentarer til fra 3. april og indtil 29 maj. 


Se forslaget til lokalplan for en ny bydel på Søtorvet

Kom med dine kommentarer til høringen (åbner på ny fane)

Det nye Søtorv

Projektet omfatter en hævet grøn bypark inspireret af New York skyline og 8 punkthuse. Bevæger du dig op i byparken vil du få nogle flotte kig ud over by og natur. Den hævede, grønne bypark folder sig ned mod åen med amfitrapper og med cafeer i stueplan mod åen og promenaden.

Under byparken bygges der parkering, et nyt, stort Kvickly med vareindlevering samt cafeer. Caféerne vender ud mod Havnen og åen, mens det nuværende Kvickly får en mere central placering mellem Papirfabrikken og bymidten. Ved Havnen kommer en helt nyt torv, som er forbundet til promenaden langs åen.

Lokalplanen kort

  • 250-290 etageboliger i 8 punkthuse på max. 7 etager med grønne tage
  • Bypark ovenpå en 4,5-6,5 meter høj (over terræn) bygningsbase, lavest ned mod Stryget og Østergade
  • I basen er der plads til parkering, en dagligvareforretning på ca. 3.500 m2 med lager og varegård samt mulighed for caféer, mindre butikker og liberalt erhverv.
  • Gangbro over Chr. 8’s Vej, der flytter væk fra Silkeborg Langsø, så der bliver plads til et fremtidigt nyt Museum Jorn
  • 2 nye veje, der afløser søtorvskrydset

Skitse over vejnettet set fra oven